Finland har 184 nya coronavirusfall

Epidemin är under kontroll i Vasa där bara två nya smittfall konstaterats under det senaste dygnet. Bild: Jeanette Östman/SPT

Antalet rapporterade coronafall har minskat en aning under de senaste dagarna. Det senaste dygnet har knappt 200 personer smittats.

Under det senaste dygnet har 184 nya coronavirusfall bekräftats i Finland. Det rapporterar Institutet för hälsa och välfärd. I onsdags rapporterades 222 nya fall och i tisdags handlade det om 294 nya smittfall. Totalt har 14 255 finländare har smittats av coronaviruset i Finland och 351 personer har dött av covid-19.

Institutet rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Mer läsning