Fin omstart hos Knights

Knights med Roni Saarinen tog en fin hemmaseger på fredagen. Matchen mot SBS Blues slutade 7–4. Bild: Thomas Sundström

Hemmalaget FBC Raseborg Knights fick en fin omstart i innebandyns division 2 då man i fredags tog emot SBS Blues från Vanda i Påminne och vann med 7-4 efter en solid laginsats. Det var viktiga poäng som stod på spel i jakten på tabellens övre skikt.

– Vi tog två viktiga poäng tack vare en resultatmässigt suverän första period. Vår minimimålsättning är en plats bland de fem bästa, för att vi nästa säsong ska få spela i den övre serien i division 2, konstaterar en nöjd Niklas Malm, tränare hos Knights.

Strålande första period

Knights kom till spel utan sin första kedja, då Janne Holopainen och Wilhelm Wainio lämnat laget samt då André Artzén var febersjuk. Då tog de övriga ett stort ansvar och det var just tack vare laginsatsen som segern grundlades.

Två snabba sekvenser låg bakom den stora ledningen på 4-0 i första perioden. Efter spelade 13 minuter kunde Aku Leino fösa in 1-0 och bara 13 sekunder senare fick Teemu Tuovinen på en drömträff som betydde 2-0.

I 19:e minuten ökade Tuovinen på till 3-0 i spel 5 mot 3 och 21 sekunder senare gjorde också Leino sitt andra mål för kvällen då han i spel 5 mot 4 krutade in 4-0.

Säsongens fräckis av Ruokolainen

Andra perioden var sedan Knights sämsta och till pausvilan gick man i ställningen 5-2 efter att Aki Korkiakoski gjort lagets enda mål i perioden. I tredje perioden reducerade SBS Blues till både 5-3 och 6-4 innan hemmamålvakten Timo Ruokolainen stod för en riktig fräckis då matchen stod och vägde.

Bollen trillade in i Knights mål, men Ruokolainen plockade helt kallt ut bollen och fortsatte spelet med ett utkast. Den sekvensen blev matchavgörande då domarna helt och hållet blev grundlurade:

– Jag bara reagerade snabbt och tog en chans att sätta i gång spelet och på så sätt lura alla. Jag har aldrig gjort något liknande och aldrig ens planerat något dylikt. Jag vet inte varifrån det hela kom, men nu gick det så här, berättar Timo Ruokolainen som själv verkar en aning förvånad.

I slutet plockade gästerna ut målvakten, men det straffade sig då Teemu Ahokas kunde skjuta in 7-4 i tomt mål.

Många klev fram

Laginsatsen var jämnstark hos Knights, men i målet var Timo Ruokolainen mycket bra med sina 35 räddningar och bland backarna stod William Johnsson för ett mäktigt allround spel och Patrick Juntunen för en enorm arbetsinsats. Lagets anfallsspel haltar fortfarande en aning, men det finns löfte om bättre tider då spelare som Aku Leino, Teemu Tuovinen, Aki Korkekoski och Teemu Ahokas tog ansvar för mål- och passningsspelet.

– Fortfarande fungerar försvars- och målvaktsspelet bra, men framåt gäller det att förbättra omställningsspelet ett par klasser. Det var en skön seger med tanke på lagens tabellplaceringar och med tanke på att vi haft en lång paus. Nu gäller det alltså att placera sig bland de fem bästa och ge många unga spelare mer ansvar med tanke på framtiden. Några spelarförstärkningar är inte aktuella, sammanfattar Niklas Malm.

FBC Raseborg Knights–SBS Blues 7-4 (4-0, 1-2, 2-2)

FBC Raseborg Knights: Aku Leino 2+1, Aki Korkiakoski 1+2, Teemu Tuovinen 2+0, Teemu Ahokas 1+1, William Johnsson 0+2, Henrik Himmelroos 1+0 och Matias Loskin 0+1