Fin fjärde plats för Nordlund

Bild: Johanna Lindholm

Hangöbon Johan Nordlund stod för en lysande insats i det klassiska Borgåloppet på cykel som avgjordes i söndags. I mål kom han på en fjärde plats och var med det bästa finländare.

– Jag får nog vara nöjd, men det hade kanske funnits chans till ännu litet mera, säger han.

Tillsammans med den slutliga segraren Peeter Pung från Estkand och en holländare gick Nordlund – som representerar Motion Finland – loss och de tre hade redan ett starkt grepp om loppet. Cirka 30 kilometer före målet i loppet, som mätte 154 kilometer, drabbades dock holländaren av en punktering och tvingades kasta in handduken.

– Och det är nog en stor skillnad på att vara två eller tre som turas som dra i en urbrytargrupp. Nu orkade jag inte till riktigt, utan fick släppa Peeter och när det var en kilometer kvar körde två andra om mig, berättar Nordlund.

Men oberoende var en fjärde plats i det anrika Borgåloppet, som nu arrangerades för nittionde gången, en framgång för Nordlund. Samtidigt var det ett mycket bra formbesked inför det kommande FM-tempot i Björneborg. För Nordlund har FM-placeringen blivit bättre år för år och i fjol var han redan fyra.

– Formen är bevisligen bra och nog är det en liten besvikelse om det inte blir en medalj. Men samtidigt är det en mycket känslig gren, går redan någon liten detalj fel kan allt vara förstört, säger Nordlund.