Filmfrossa på Ingås kommunala biograf

Det är dags att bunkra upp med popcorn och ta på mysbyxorna. Ingå kommuns egen biograf Iobio kör i gång projektorn igen lördagen den 4 februari klockan 16.

På årets första biokväll återupptas bekantskapen med Allan Karlsson (Robert Gustafsson) i Hundraettåringen som smet från notan och försvann.

Ett år efter händelserna i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann hittar vi den pigga gamlingen och hans vänner på semesterparadiset Bali. Lyxlivet har gjort dem rastlösa, men när Allan bjuder på den himmelskt goda läsken Folksoda börjar det hända saker igen. Snart har gänget råkat i luven på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.

Filmen är tillåten från 12 år uppåt.

Turturduvor och polynesiska gudinnor

Iobio visar ytterligare fyra filmer under februari månad. Den 11 februari går den Oscarsnominerade romantiska komedin La la land upp på vita duken.

Emma Stones aktris med motgångar stöter på den aspirerande jazzpianisten Ryan Gosling och snart är de mitt inne i en virvelvindsromans med musikalelement.

Men deras karriärer tvingar de två turturduvorna i olika riktningar ...

Sportlovsfilmer

Sportlovsveckan går i filmens tecken i Ingå. Vaiana, som visas torsdagen den 23 februari, är Walt Disney Pictures 56:e långfilm. Den handlar om den viljestarka dottern till hövdingen över en polynesisk stam, vars öde är att hjälpa en gudinna att återförenas med en mystisk relik.

Fredagen den 24 februari vankas inhemsk film med Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen, på svenska heter filmen Ada och Glada och den mystiska främlingen.

Sportlovsveckan avrundas med muskelaction i xXx: Return of Xander cage då Vin Diesels biffiga protagonist återvänder för en tredje tur bland smattrande vapen och käcka oneliners.

Iobio finns i Kyrkfjärdens skolas gymnastiksal och en biljett kostar 5 euro. Alla visningar börjar klockan 16.