Film om Kari Tapio spelas in i Karskog

En del av en ny film om Kari Tapio och Pia Viheriävaara spelas in vid Karskogs dansbana. Inspelningarna påverkar användningen av badstranden.

Lördagen den 25 augusti fylls området kring Karskogs dansbana av filmteamet bakom den finska filmen Olen suomalainen. Producenterna letar efter statister till scener från 1960-talet i filmen om den legendariska sångaren Kari Tapio och hans fru Pia Viheriävaara.

– Det är vår första stora statistdag och vi spelar in två händelser där. Den första är en tävling som Kari Tapio deltog i 1964, den andra är fem år senare när han har ett gig, säger Emma Heino, som är andra regiassistent och den som koordinerar statisterna i projektet.

De som vill vara statister måste vara över 18 år och inte ha för moderna frisyrer, fransförlängningar, piercingar eller tatueringar.

– Det viktigaste är att man har en naturell look.

Inte för allmänheten

Eftersom filmteamet också kommer att använda parkeringsplatsen vid stranden kan besökare inte parkera sina bilar där den lördagen. Filmteamet undanber sig också i övrigt åskådare.

– Det är bara de som jobbar där som ska vara på plats, säger Heino.

Den som är intresserad av att fungera som statist kan anmäla sitt intresse till emma.heino@solarfilms.fi. Heino påpekar att filmbolagets garderob för det mesta består av kläder i storleken S eller M. Ifall dagen i Sjundeå inte passar kan man också vara statist vid inspelningar i Helsingfors den 4 och 18 september i Helsingfors, den 14 september i Kyrkslätt eller den 25 september i Vanda.

Filmen om sångarlegenden regisseras av Aleksi Mäkelä, som tidigare har regisserat filmer som Häjyt, Pahat Pojat, Matti och Rööperi med flera. Aleksi Mäkelä fick statspriset för filmkonst år 2009. Filmen görs i samarbete med Kari Tapios och Pia Viheriävaaras söner Joona, Jani och Jiri Jalkanen.