Duo från Västnyland öppnar sin andra restaurang i Stockholm - kvarterskrog med italienska och franska influenser: ”En önskedröm”

I tio års tid har Kim Öhman och Johan Lindholm drivit krogen Farang i Stockholm. Nu är det dags att uppfylla drömmen, en kvarterskrog i Stockholm med inspiration, meny och viner från Frankrike och Italien. Bar Nîmes prioriterar stämningen först, sedan maten och drycken.

Kim Öhman och Johan Lindholm från Ingå och Sjundeå öppnar en kvarterskrog i Stockholm. De har drivit Farang i tio års tid.
Richard Nordgrenrichard.nordgren@hbl.fi
27.12.2022 06:45 UPPDATERAD 27.12.2022 13:25
Kim Öhman och Johan Lindholm är barndomsvänner. Den ena från Ingå, den andra från Sjundeå, båda med föräldrar från Helsingfors. De har följts åt från högstadiet till Virkby gymnasium till att bli krögare i Stockholm. De har båda jobbat på Edsbacka krog i Sollentuna som var den första krogen i Sverige som fick två stjärnor i Michelinguiden.
I tio års tid har de drivit Farang i Stockholm som serverar sydostasiatisk mat och nu är det dags för följande steg. En kvarterskrog i Vasastan med rätter och viner från nordvästra Italien, från Piemonte, och med inspiration från Frankrike.
Med tanke på att krogen ska öppna är det två lugna herrar som sätter sig ner vid de bruna träborden. De ska med tiden åldras vackert av mängder med kunder.

ANDRA LÄSER