Usel laginsats fällde Knights

En riktigt dålig laginsats av FBC Raseborg Knights fällde avgörandet i fredagens innebandymatch i division 2 i Påminne. Gästande SC Hawks från Helsingfors var klart bättre och vann rättvist i matchen som slutade 5-10.

Timo Ruokolainen får ge sig då Niko Saariokari kontrar in 7–4 för Hawks. Matchen slutade 10–5.

Segersiffrorna kunde ha varit klart större, för i tredje perioden dominerade gästerna stort och förutom fyra gjorda mål, hade man också tre stolpträffar och två ribbträffar. Symptomatiskt för Knights insats var också det faktum, att målvakten Timo Ruokolainen var lagets överlägset bästa spelare med sina 33 räddningar, flera av dem riktigt mäktiga.

Knights laborerar med en smal trupp och kanske det bidrar till att riktigt alla inte verkar vara beredda att offra sig. Det är med andra ord ingen större kamp om spelplatserna och speltiden och det resulterar i loja insatser. Mot Hawks stod några hemmaanfallare som statyer i försvarspositionerna då gästerna kom farande i fartfyllda motanfall.

Kontringarna rena giftet

I första perioden stod spelet länge 1-1 efter att Teemu Tuovinen kvitterat efter ett tidigt bortamål. Men strax före pausen kom en förvarning på vad som skulle komma, då Hawks duktige Samu Nikkinen kontrade in 1-2 på lika duktige Niko Saariokaris passning.

Ovannämnda duo var mycket bra i sina kontringar då Knights spelare, både backarna och anfallarna, kom för högt upp i banan. Man såg knappt några kombinationer alls av Knights, utan i stället individuella stångningar som resulterade i borttappade bollar. Detta utnyttjade Hawks på ett utmärkt sätt.

Sin bästa sekvens hade Knight i början av andra perioden då Aku Leino och Rasmus Hellström kvitterade till 3-3 på två långskott som slank in billigt bakom Mika Veskoniemi i bortamålet. Men före pausen stod spelet 3-5 då Ville Toivonen och Juho Toivonen gjorde var sitt mål.

Utklassning i tredje perioden

Tredje perioden slutade sedan 1-4 efter att Knights rasat ihop och då hade Hawks som redan nämnts, hela fem ramträffar. Rasmus Hellström gav Knights hopp då han reducerade till 4-5, men sedan stod firma Nikkinen–Saariokari för två läckra kontringsmål, först med Nikkinen på Saariokaris passning och sedan med ombytta roller.

I slutet fullbordade gästernas Juho Toivonen sitt hattrick genom att göra 4-8 och sedan reducerade André Artzén till 5-8. Skadan var redan skedd och i slutet riskerade Knights genom att ta ut målvakten, men det resulterade bara i två baklängesmål.

Detta var Knights tredje raka förlust och nu verkar det övre slutspelsstrecket vara oroväckande långt borta, medan det nedre närmar sig med god fart. Chans till att bryta trenden får man redan nästa fredag, men det blir inte lätt då namnkunniga AC Haki kommer på besök till Påminne.

ANDRA LÄSER