Begrav Kronan-projektet!

Att Museiverket ligger bakom projektet är en skandal av stora mått. Det förlorar helt sin auktoritet och dess åsikter kan man i fortsättningen strunta fullständigt i.

Det har väl inte lyckats undgå någon att Raseborgs stad är konkursfärdig. En orsak är en åldrande befolkning, men det är inte hela sanningen. Beslutsfattarna bränner våra surt förvärvade slantar på fel saker.
Det värsta skräckexemplet är konsthuset Kronan.
Kronan är tänkt att byggas i museikvarteret som hör till Gamla stan.
Huset är för stort för den trånga gården och vansinnigt fult. Man har inte gjort den minsta ansträngning för att anpassa byggnaden till den ytterst känsliga miljön, som vi är så stolta över och som drar massor av turister varje år.
Gamla stan i Ekenäs är vårt Visby eller den gamla stadsdelen i Tallinn.
Beslutsfattarna har fått vår fullmakt att förvalta våra pengar och tjäna invånarna, inte för att förstöra det finaste vi har. Trots donation kommer projektet att medföra enorma kostnader årligen för staden.
Att Museiverket ligger bakom projektet är en skandal av stora mått. Det förlorar helt sin auktoritet och dess åsikter kan man i fortsättningen strunta fullständigt i.
Det byggs dessutom redan ett konsthus i Karis. Vi har inte råd med två!
För att finansiera slöseriet funderar beslutsfattarna på att dra in biblioteken i Bromarv och Tenala samt råna vattenverket på dess inkomster, som behövs för att sätta vårt delvis slitna vatten- och avloppsnät i skick. Dessutom ska det sparkas en massa personal från staden.
Nu gäller det för stadsfullmäktige att begrava det här vansinniga projektet Kronan, kom ihåg att det snart är kommunalval!

Tom Knopman,

Ekenäs

ANDRA LÄSER