Felix De Bona lämnar EIF

Tack och hej. Felix De Bona lämnar EIF. Bild: Jesper Sundström

I fjol delade han på skytteligasegern med Kalle Multanen, men i år har det inte gått bra för Felix De Bona. På söndagseftermiddagen meddelade Ekenäs IF att anfallarens kontrakt har brutits.

De Bona anslöt till EIF i våras men halvvägs in i säsongen lämnar han laget. Det blev ett mål för De Bona under den här säsongen. EIF:s manager Peter Haglund säger att det inte är en rolig situation, men understryker också att EIF inte har släppt De Bona på grund av ekonomin.

– Det handlar om att både vi och han har varit missnöjda. Vi vill fortsättningsvis bråka med lagen i toppen av tabellen, även om vi gör det i budgetens ramar. På det här sättet tror jag att vi blir bättre.

De Bonas sista match blev lördagens seriefinal mot HIFK. En match där De Bona började på bänken, blev inbytt och brände ett gyllene läge att ge segern åt EIF. Haglund berättar att parterna bestämde sig för att bryta kontraktet på söndagen, men säger att diskussioner hade förts redan tidigare.

– Han har kanske inte riktigt passat in i vårt spelsystem och nu har vi släppt honom. Det betyder också att vi nu har en ledig bostad och alltså har möjlighet att plocka in en ersättare. Vi har ändå ingen panik, utan tar det hela med lugn och ro.

Men Haglund säger ändå att EIF för tillfället scoutar olika spelare.

– Förhoppningen är en eventuell ersättare redan finns i Finland, så att vi inte måste flyga hit spelaren i fråga.