Feldt-Rantas historia intresserar och berör – sommarpratet det mest lyssnade någonsin

Maarit Feldt-Rantas sommarprat om hennes obotliga cancer har på en vecka klickats i gång närmare 30 000 gånger. Bild: SDP/SPT

Yle Vegas sommarpratare intresserar starkt. Inget avsnitt har ändå intresserat närapå så många som tidigare riksdagsledamoten, SDP-politikern Maarit Feldt-Rantas.

Maarit Feldt-Rantas sommarprat har blivit det mest lyssnade svenskspråkiga programmet på Yle Arenan någonsin.

I sitt sommarprat, som publicerades den 3 juli, berättar Feldt-Ranta om sin obotliga tarmcancer och om hur det är att leva med vetskapen om att man snart kommer att dö.

Det svenskspråkiga avsnittet har nu klickats i gång närmare 30 000 gånger.

Avsnittet sändes även på finska och den finskspråkiga varianten har under enbart en vecka klickats i gång 109 600 gånger.

Också de övriga elva sommarpratsavsnitten som hittills publicerats har lockat till sig många lyssnare på Yle Arenan. Sommarpraten håller på att bli den programhelhet som flest klickar i gång.

– De starka och personliga berättelserna som sommarpratarna förmedlar intresserar väldigt många. Samtidigt ser man också att alltfler väljer att lyssna på ljudmaterial via Arenan och överlag, säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan i ett pressmeddelande.

Mer läsning