Tjejer bjuds in till temakvällar i Ingå

De uppsökande ungdomsarbetarna i Ingå vill nå ut till kommunens tjejer. Därför ordnas under vårens lopp fem tjejkvällar som man hoppas ska intressera såväl svenska som finska tjejer.

Uppsökande ungdomsarbetaren Sara Hellsten hoppas att både svensk- och finskspråkiga flickor kommer till träffarna.
03.02.2016 14:55 UPPDATERAD 04.02.2016 09:03
Den 10 februari ordnas den första tjejkvällen inom ramen för Ladies' nights på Ingå ungdomsgård. Då är temat vänskap och relationer, lagom inför alla hjärtans dag den 14 februari.
– Vi har planerat in flera olika programpunkter. Bland annat kommer församlingens ungdomsarbetare Solveig Björklund-Sjöholm och lär ut massage och så kan man göra väntest för att lära sig hur man kan bry sig om sina vänner på sätt som just de uppskattar, säger uppsökande ungdomsarbetaren Sara Hellsten.

Kreativitet, skönhet ...

Andra teman under våren är kreativt uttryck den 16 mars, inre och yttre skönhet den 20 april och gränser och sexualitet den 18 maj. Träffarna avslutas i juni med ett avslutningsäventyr.
– Till temakvällen i april hoppas vi få studerande från skönhetsbranschen och mediestuderande som är intresserade av fotografering att delta i ett projekt kring kraftgivande fotografering. Om vi lyckas blir det ett lite större projekt som också innebär utställningar.
På träffen i maj, då temat är gränser och sexualitet, planerar man att prata om självförsvar och hur man kan säga ifrån för att uttrycka vad som är okej för en och vad som inte är okej.
Detaljerna är inte spikade och hinner ändra ännu, så Sara Hellsten rekommenderar unga att gå och gilla Ingå uppsökande ungdomsarbetes egen Facebooksida för att få senaste nytt om programmet för träffarna.
Temakvällarna är till för tjejer som är 13–18 år gamla.

ANDRA LÄSER