Hakarinne invigde sin uppiffade skolgård

Strax efter lunchtid på fredagen ordnades en invigningsceremoni på Hakarinne skolgård i Ekenäs. Skolgården har genomgått en förändring i samband med ett konstprojekt.

Lyckat. Katja Öhrnberg och Hanne Horte-Gerner är nöjda med slutresultatet och säger att responsen bland eleverna har varit god.
Eleverna i Hakarinne skola har under våren deltagit i ett konstprojekt lett av Katja Öhrnberg och Hanne Horte-Gerner. Projektet gick ut på att eleverna fick piffa upp olika delar av skolgården genom att måla dem. Till exempel klätterställningarna och bollplanken har fräschats upp.
– Från början var tanken endast att måla bollplanket. Men när vi såg skolgården med Katja för första gången tänkte vi att det också skulle vara på sin plats att måla andra saker, Horte-Gerner.
Sagt och gjort, i april inleddes de olika målarverkstäderna och nu är allting färdigt. Öhrnberg berättar att det mesta målades i april, men en del av arbetet gjordes också i maj. 200 elever har deltagit i projektet och det tog Öhrnberg fasta på i sitt öppningstal.
– Alla har bidragit med någonting och tack vare det har resultatet blivit bra. Det här kan man också tänka på i samband med skolan. Lär man sig en liten sak varje dag så har man till slut lärt sig mycket efter nio år.
ANDRA LÄSER