Favorit i repris för Holmberg

Guld. Krister Holmberg och Finland avslutade VM med ytterligare ett lagguld. Bild: Thomas Sundström

Det finländska laget med Raseborgs Skyttars Krister Holmberg knep för andra dagen i rad ett lagguld. De segrade i VM på rörligt måls sista gren, blandloppet på 10 meter på torsdagseftermiddagen.

Laget bestod som ett dygn tidgare av Tomi-Pekka Heikkilä, Heikki Lähdekorpi och Krister Holmberg. I dag placerade de sig allihop bland de åtta bästa.

Heikkilä tog sig fint in på en tredje plats individuellt med 384 poäng, ett bra tillägg till de tre fjärde platserna han hade sedan tidigare. Heikki Lähdekorpi kom in på en sjunde plats med 382 poäng och Krister Holmberg var åttonde med 380 poäng. Holmberg sköt 192 och 188 poäng i de två olika delarna.

– Jag fick nog ut ganska nära allt av mig i dag. Några dåliga skott kom det som man ju alltid kan spekulera om, men vi ha skjutit färdigt nu så det är onödigt, konstaterar Holmberg efter tävlingarna.

De dåliga skotten kom i andra delen.

Segrade gjorde Emi Martinsson från Sverige med 390 poäng och Nordkoreas Myong Won Pak var andra med 387 poäng.

Jämn laginsats, igen

Det finländska laget var igen mycket jämnt, då alla var inom fyra poäng. Avståndet till tvåan Sverige blev hela elva poäng. Man kan nog konstatera att jämnheten är finländska lagets styrka, alla sköt på sin normala nivå också i dag.

– Roligt att vi alla lyckades igen, vi skämtade att vi borde ha haft två lag med när det var så jämnt om vem som skulle komma med i laget. Då skulle vi ha tagit en dubbelvinst, berättade Holmberg småskrattande.

Det var nu första gången sedan 1998 som Finland tog två lagguld under ett VM. Också då var Holmberg med.

Mer läsning