Fängelse, skadestånd och böter i rånhärva

Den 40-åriga man som rånade en kassa i K-supermarket i Karis den 13 mars i år har dömts till tre års fängelse. Han ska också ersätta kvinnan i kassan för psykiskt lidande.

Mannen, bosatt i Raseborg, dömdes till fängelse för grovt rån, samt för tre fall av straffbart bruk av narkotika, förande av fordon utan körkort och rattfylleri, samt stöld av en väska. Han sitter av sitt straff i Vanda fängelse. Han hade i november i fjol dömts till villkorligt fängelse för en rad stölder som han utförde 2015.

För psykiskt lidande ska kvinnan i butikskassan ersättas med 1 500 euro, hennes rättegångskostnader på ungefär lika mycket tillfaller också den dömde att ersätta. K-supermarkets köpmän ska ersättas med en summa på drygt 1 100 euro som ännu saknas från den totala bytessumman på 3 710 euro. Den dömde meddelades också körförbud som går ut den 31 augusti i år.

I rånhärvan har också fem andra personer varit misstänkta. Åtalen mot en man och en kvinna som åtalades för penningtvätt förkastades. Den ena mannen var dessutom misstänkt för misshandel av den huvudmisstänkte, vilket också förkastades. Däremot dömdes en 46-årig kvinna till sammanlagt 1 020 euro i böter för penningtvätt, samt en 40-årig man för straffbart bruk av narkotika. Han ska erlägga 60 euro i böter.