Fängelse för rattfull förare som orsakade annans död

Personen som körde rattfull och orsakade en annans död i Ingå 2018 har fått sin dom. Det blir tre år och två månader i fängelse.

I september 2018 körde en person onykter på stamväg 51 nära Ingå. Personen körde i hög hastighet mot Helsingfors och i samband med en omkörning krockade personen med en personbil i den mötande filen. Tre personer fanns i den mötande bilen och alla var vuxna som hörde till samma familj. Passageraren som satt i framsätet dog i olyckan. Föraren och en person i baksätet skadades allvarligt.

Den onyktra föraren, som hade en promillehalt på 2,23 i blodet, döms till tre år och två månaders fängelse för grovt dödsvållande, grovt äventyrande av trafiksäkerheten, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och två fall av grovt vållande av personskada. Personen ska också betala 10 000 euro för lidande till de två överlevande familjemedlemmarna och drygt 60 000 euro till ett försäkringsbolag. Personen ska ersätta staten för rättegångskostnaderna och den rättsmedicinska undersökningen. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.