Insändare: Sopkärlet ska tömmas varannan vecka

24.01.2023 12:06
Med anledning av Vivi-Ann Winqvist insändare 16.1.2023.  För några år sedan begärde jag, att få tömma sopkärlet var fjärde vecka tillfälligt i ett års tid, då min fru var i Norge på arbete. Svaret var nej. Jag saknade kompostkärl. Så jag förklarade mig i nytt brev, varför jag ville ha det så tillfälligt.
De föreslog bland annat att till exempel ha kompost med grannen ( som har bytt fyra gånger). Jag berättade att det blir inte något bioavfall hos mig. Jag är pensionär och äter upp min mat och påminde att begäran gäller endast ett år. 
Några veckor senare kom svaret och från förvaltningsdomstolen att kärlet skall tömmas varann vecka, fast jag hade förklarat att det ibland är tomt. Jag viste inte att det var förvaltningsdomstolen som behandlade ärendet och fick en räkning på 220 euro att betala.
Jag som trodde, att jag var lite grön och att stora sopbilen inte behöver stå och surra för att tömma ett tomt sopkärl. Bondförnuftet är nog långt borta i förvaltningsdomstolen. God fortsättning på året till dig och var försiktig med soporna.
Roger Wasström, Svartå

ANDRA LÄSER