Tungt för Knights i årets sista match

En ledning med 2–0 räckte inte långt för FBC Raseborg Knights i årets sista division 2-match i innebandy på fredag kväll. Gästande SBS Kings vände i stället matchen och vann till slut med 8–2.

Ingenting hjälpte. Det blev en förlust för André Artzéns Knights hemma mot Kings på fredag kväll. Hemmaspelaren i bakgrunden är Patrick Juntunen.
16.12.2016 22:01 UPPDATERAD 16.12.2016 22:03
En tung höst är över för Knights och efter tolv matcher står man på fyra poäng. På fredagen såg det dock redan ljust ut hemma i Påminne då Roni Saarinen gjorde 1–0 och Henrik Himmelroos 2–0 efter en kvart timmes spel.
– I ärlighetens namn spelade vi inte bra då heller, men lyckades i målskyttet. Efter det var det nog ganska blekt överlag, sade lagkaptenen Aki Korkiakoski.
Och det stämmer för bara 18 sekunder efter 2–0-målet reducerade Kings till 2–1 och kvitteringen lät heller inte vänta på sig.
I den andra perioden gjorde Kings omgående 3–2 och ökade sedan på till 4–2. Det definitiva avgörandet sågs sedan sju minuter in på den sista perioden då Kings inom loppet av en halv minut gjorde både 5–2 och 6–2.

Hård kamp

Det blev till slut en förlust med 8–2 för Knights och kampen om nedflyttning kan väl fortsätta säsongen ut. En tröst är att dock att många lag är med i den kampen.
– Inte är någonting avgjort ännu och med några segrar blir det snabbt ändringar i tabellen. Men det är klart att vi har mycket att göra, sade Aki Korkiakoski på fredag kväll.

FBC Raseborg–SBS Kings 2–8 (2–2, 0–2, 0–4)

FBC Raseborg: Roni Saarinen 1+1, Henrik Himmelroos 1+0, Patrick Juntunen 0+1.

ANDRA LÄSER