Det första tipset är att säga upp dina dyra kanalpaket och istället investera i en smart, krypterad VPN-tunnel. Det står för Virtuell Privat Nätverk (Virtuaalinen erillisverkko på finska), vilket innebär att tjänsten simulerar att du befinner dig på en annan plats, samtidigt som informationen som sänds mellan din enhet och resten av internet hålls skyddad.

VPN fungerar på alla enheter, vare sig det är en iPhone, Android, PC, smart-TV eller surfplatta. Det låter dig dessutom surfa säkert på öppna WiFi-nätverk, till exempel på caféer eller flygplatser, så att ingen kan spionera på vad du gör online eller stjäla din information. Det är ett ovärderligt spartips.

Ett av de mest effektiva sätten att minska sina månadskostnader på är att slå ihop sina kreditkortsskulder, avbetalningar och smålån till ett större samlingslån. Genom att samla lån (yhdistä lainat) kan du få en lägre månadskostnad, bättre villkor och högre kreditvärdighet. Det sägs att man inte ska lägga alla ägg i samma korg, men undantaget är med lån.

Via onlinetjänster kan du ansöka om lån från upp till 30 långivare på samma gång, med en enda kreditupplysning. Det tar endast ett par minuter att ansöka och sedan får du svar inom max en arbetsdag, men ofta inom ett par minuter.

Eftersom det är ett privatlån krävs ingen kontantinsats eller säkerhet och du blir vanligtvis godkänd snabbt, så du har pengarna på ditt konto inom ett par dagar. I och med att din totala månadskostnad blir lägre kan du dessutom använda skillnaden för att betala av lånet snabbare.