Islossning för BK-46

Karislaget BK-46 tog en mycket viktig seger i fotbollens division 3 då man i fredagens hemmamatch körde över FC Finnkurd från Helsingfors med hela 6-0 (2-0). Trots de fina slutsiffrorna borde BK ha gjort tvåsiffrigt, så pass svagt var motståndet.

Nicholas Brain låg bakom BK:s två första mål mot FC Finnkurd.
05.08.2022 20:56 UPPDATERAD 06.08.2022 09:17
Det är FC Finnkurd och FC Kirkkonummi som är BK:s viktigaste motståndare i jakten på ett förnyat seriekontrakt. Fortfarande är BK nästsist och under nedflyttningsstrecket, men nu finns det i alla fall realistiska chanser att hållas kvar.
— Det delas ut tre poäng i alla matcher, men vissa matcher har vi inte råd att förlora, Det här var en av dem och därför känner jag både glädje och lättnad. Motståndarna gjorde det enkelt för oss genom att inte forechecka överhuvudtaget, säger BK:s mittback Ander Amasorrain.
BK hade massor av målchanser i första halvleken, men fick nöja sig med två mål. Nicholas Brain på högerkanten fick mycket utrymme för sin löpstyrka och det var också han som låg bakom bägge målen. I 20:e minuten serverade han ett perfekt inlägg till Matias Astrada som sköt in 1-0 och sekunderna före pausen kunde Kristoffer Ammondt peta in en målvaktsretur till 2-0 efter att Brain snurrat upp försvaret riktigt ordentligt.

ANDRA LÄSER