Så här webbevakar VN söndagens riksdagsval

VN bevakar söndagens riksdagsval på ett mångsidigt sätt. Det blir intervjuer med kandidater och besök på valvakor, men även en liverapportering som pågår hela dagen. Tillsammans med Yle erbjuder VN också en resultattjänst.

Finlands riksdagsval närmar sig och i Ekenäs finns valreklam på flera håll.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
31.03.2023 15:59 UPPDATERAD 02.04.2023 21:32
Finlands riksdagsval avgörs på söndag. Förhandsröstningen tog slut redan tidigare i veckan och nu är det dags för den egentliga valdagen. På webben kommer Västra Nyland rapportera om valet på ett mångsidigt sätt. Fokus ligger främst på tidningens bevakningsområde. 
Bevakningen börjar redan tidigt på morgonen när vår liverapportering inleds. Den pågår tills det finns ett valresultat. I liverapporteringen kommer du hitta allt från dagens och kvällens viktigaste västnyländska händelser till intervjuer, bilder och nedslag i regionen.
Under dagen publicerar VN även olika valartiklar. Det blir besök på valvakor, intervjuer med kandidater och annat valmaterial. 
En nyhet för i år är att Västra Nyland, tack vare ett samarbete med Yle, har möjlighet att erbjuda Yles resultattjänst på VN:s webbsida. I praktiken innebär det att du kan följa såväl den västnyländska som den nationella rösträkningen på VN:s webbsida. 
Resultattjänsten kommer att finnas i en egen artikel som publiceras före förhandsrösterna offentliggörs. Det förväntas ske ungefär klockan 20 på söndagen.
– Valet ser ju ut att bli en rysare, så det blir en spännande valkväll. Våra artiklar under valkvällen är öppna så alla kan läsa dem, säger VN:s chefredaktör Marina Holmberg.

ANDRA LÄSER