Benjamin Källman återvänder till Finland och FC Inter

Ligalaget FC Inter meddelar att Benjamin Källmans lånekontrakt med FK Haugesund bryts och att anfallaren återvänder till Finland.

Återkomst. Benjamin Källman ska igen spela för FC Inter.
De senaste åren har Ekenäsbördige Benjamin Källman spelat i såväl Danmark, Skottland som Norge. Dock har han hela tiden varit FC Inters spelare och följaktligen har 22-åringen varit utlånad till de olika klubbarna. Den senaste tiden har han spelat för norska FK Haugesund, men på lördagsmorgonen meddelar FC Inter att kontraktet har brutits.
Det innebär att Källman återvänder till Inter, Åbo och Finland för första gången sedan 2018. Sedan tidigare har han ett kontrakt med Inter som gäller till 2022.
– Det som var avgörande i återkomsten var Benjamins vilja att igen komma hit för att spela. Vi hade inte börjat förhandla med Haugesund om vi inte hade fått garantier på att vi får en motiverad spelare, säger Inters tekniske direktör Vesa Mäki i ett pressmeddelande.
I samma pressmeddelande säger Inters tränare José Riveiro att Källmans återkomst är en bra nyhet.
– Benjamin är en stark och snabb spelare. Hans förmåga att göra mål beror till exempel på hans starka huvudspel och rätta tankar i löpningarna. Vi har många matcher på kommande och det är bra att vi kan använda Benjamin.
Källman tränar med Inter på söndag och har eventuellt möjlighet att spela tisdagens bortamatch mot RoPS.
På FK Haugesunds webbsida konstaterar sportchef Eirik Opedal att klubben inte fått ut det bästa av Källman.
– Vi har tillsammans kommit överens om att vi avslutar låneavtalet.

ANDRA LÄSER