Smalt och halt där lastbil och skolbuss krockade

Både lastbils- och busschauffören misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten efter krocken mellan en skolbuss och en lastbil på Gullö i Ekenäs förra veckans onsdag.

Johanna Lemström
01.02.2021 18:00
Olyckan inträffade på ett smalt vägavsnitt på Odensövägen vid 15.30-tiden. Enligt kriminalkommissarie Mats Sjöholm på Raseborgspolisen inträffade olyckan efter att skolbussen tagit sig upp över en kulle och på andra sidan kullen mött lastbilen som var på väg österut längs Odensövägen.
Vägen ska ha varit smalare vid mötesplatsen på grund av rikliga snömängder och därför har fordonen inte rymts att mötas. Vägavsnittet var därtill halt.
– Fordonens framhörn har stött samman och både lastbilen och bussen har fått omfattande skador. Några personer fick lindrigare skador.
Enligt det pressmeddelande som Raseborgs stad skickade ut efter olyckan skadades busschauffören och några elever lindrigt. Två av de lindrigt skadade eleverna skickades till sjukhus på kontroll. Bussen hade 19 passagerarplatser, men hade endast sex passagerare då olyckan inträffade.

ANDRA LÄSER