Blåsorkester, teatrar och känd a capellagrupp – Nya Fokus i Karis firas med program hela nästa vecka

Kulturhuset Fokus slog upp dörrarna redan i augusti, men den 15 oktober invigs Karis nya pärla med pompa och ståt. På samma sätt som huset rymmer ett brett spektrum av kultur bjuder festen på allt från högtidliga tal till hattprydda reptiler.

Illusioner, Fokusbullar och Christoffer Strandbergs knasiga karaktärer. Det och mycket mer står på menyn när Karis nya kulturhus äntligen får sin fest.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
07.10.2022 15:39 UPPDATERAD 08.10.2022 09:43
Det nya kulturhuset Fokus har varit öppet i knappa två månader. De olika aktörerna i huset har blivit hemmastadda och nu är det dags för fest. Festveckan kör i gång redan måndagen den 10 oktober då besökarna har möjlighet att bekanta sig med den mångsidiga verksamheten som ryms innanför väggarna.
Under kvällarna som leder fram till lördagens invigning ordnas konserter och shower, författar- och konstnärsträffar, dramatiserade guidningar, öppna teaterlektioner och dansverkstäder. På onsdagen bjuds det även på dagsprogram med en tvåspråkig pjäs för daghemsgrupper.
På invigningsdagen den 15 oktober börjar programmet klockan 10. De första 300 besökarna får kaffe och Fokusbulle. Festen förverkligas med hjälp av ett stort bidrag från Karis Telefon.

ANDRA LÄSER