Knights kan påverkas av de nya restriktionerna

Innebandyförbundet reagerar efter fredagens uppdaterade coronavirusrestriktioner. Bland annat påverkas herrinnebandyns division 2 där FBC Raseborg Knights spelar.

FBC Raseborg Knights spelar i herrarnas division 2.
20.11.2020 19:40 UPPDATERAD 20.11.2020 19:56
På fredagen informerade huvudstadsregionens koordinationsgrupp för coronaviruset om nya restriktioner för Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Gruppen önskade också att övriga Nyland följer åtgärderna. Bland annat förbjuds alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 20 personer mellan den 23 november och den 13 december. Beslutet påverkar all idrottsverksamhet och under fredagskvällen meddelade innebandyförbundet vad som gäller de kommande veckorna. Informationen är i allra högsta grad intressant för FBC Raseborg Knights som spelar i herrinnebandyns division 2.
På sin webbsida skriver förbundet att division 2-matcherna spelas som vanligt förutsatt att inget av lagen (i de enskilda matcherna) kommer från Helsingfors, Esbo, Vanda eller Grankulla. I Knights division 2-zon kommer som bekant flera lag från huvudstadsregionen. Dock skriver förbundet att det inte är uteslutet att flera städer läggs till listan. Detta sker "om också de övriga städerna i södra Finland meddelar att de följer restriktionerna som presenterades av huvudstadsregionens koordinationsgrupp". I så fall spelar lagen i de aktuella städerna inga matcher förrän efter den 13 december.
Förbundet går dock inte närmare in på exakt vad som avses med södra Finland, men med tanke på att Södra Finlands regionförvaltningsverk redan har meddelat att offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 20 personer förbjuds i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt 23.11–13.12 är det kanske inte osannolikt att förbundet får uppdatera sina riktlinjer.
FBC Raseborg Knights drabbas ändå inte särskilt hårt om division 2 pausas. Nästa lördag spelar Knights en bortamatch mot ÅIF i Sibbo och efter det spelar laget inte förrän den 18 december när PS Vissy från Vanda kommer till Påminne. Stoppas division 2 flyttas med andra ord endast en av Knights matcher. Om innebandyförbundet håller fast vid att tillåta matcher utan lag från Helsingfors, Esbo, Vanda eller Grankulla är det dessutom möjligt att bortamatchen mot ÅIF spelas som tänkt
I morgon spelar Knights en bortamatch mot SCH i Hyvinge och för tillfället finns det ingen information om att matchen inte ska spelas.

ANDRA LÄSER