224 nya coronafall på tisdagen

Sammanlagt 1,52 miljoner finländare har nu fått sin första dos coronavaccin.

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 224 nya coronafall på tisdagen.
Institutet för hälsa och välfärd registrerade 224 nya coronafall på tisdagen. Det här innebär att det nu är sammanlagt 86 161 finländare som har smittats av coronaviruset sedan pandemins början i fjol. 3 613 nya smittfall har tillkommit de två senaste veckorna.
I huvudstadsregionen noterades 100 nya fall i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla medan Åbo står för 18 nya fall. I Borgå registrerades 3 nya fall medan läget i Raseborg och Vasa är oförändrat.
Incidensen, alltså det totala antalet coronafall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, fortsätter att sjunka och är nu 65,2 då motsvarande siffra under den föregående perioden på två veckor var 106,9.
Enligt måndagens statistik har tills vidare 906 personer dött av covid-19, uppger institutet. På måndagen vårdades 136 coronapatienter på sjukhus och 33 av dem fick intensivvård.
Sammanlagt 1 524 000 finländare har fått sin första dos coronavaccin, vilket utgör 27,4 procent av befolkningen. Cirka 152 600 personer har fått bägge doserna coronavaccin, uppger institutet.

Så här rapporteras coronasiffrorna

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

ANDRA LÄSER