Strålande lagseger för Knights

FBC Raseborg Knights fortsätter att imponera i innebandyns division 2. I fredagens hemmamatch tog man sin fjärde raka seger då man slog gästande tabelltvåan SB Vantaa hur rättvist som helst med 7-4. Matchen bjöd på strålande underhållning och var en av de absolut bästa som spelats i Påminne bollhall.

Viktig. Tobias Björklund har spelat bra sedan han anslöt till Knights. På fredagen föll tabelltvåan SB Vantaa.
Knights har förstärkt laget med hemvändarna Tobias Björklund, William Johnsson och Patrick Juntunen och trion har helt klart gett laget ett enormt lyft:
– Allt svängde för oss i och med bortasegern mot Rangers och nu har vi visat att vi kan slå vilket lag som helst i serien. Självförtroendet är på topp och då brukar också bollen studsa rätt, precis som idag. Dessutom har vi fått en betydligt bättre utdelning på målskyttet, analyserar Tobias Björklund som noterades för fina 2+2 poäng och som har gjort imponerande 17+7 på 11 matcher.
William Johnsson var planens klart bästa försvarare och kom inte fel i en enda situation. Han kronade sitt dagsverke med att göra matchens segermål 5-4.
– Vi har ett härligt flow för tillfället och lagandan är på topp. Idag tog vi en riktig lagseger då alla offrade allt i försvaret. Spelarna kastade sig på löpande band och täckte skott. Jag har varit med i fyra matcher och vet alltså inte hur det är att tappa poäng i årets Knights, säger William Johnsson med ett leende.

Dyrbara bolltapp

Matchens första period var matchens klart sämsta. Lagen var jämna ute på plan, med den skillnaden att Knights fyra gånger tappade bollen i ofarliga situationer.
Gästernas Jonne Koskinen lyckades göra 0-1 på ett av dessa bolltapp, de övriga tog duktiga hemmamålvakten Timo Ruokolainen hand om.
Andra perioden var sedan den kanske bästa som någonsin spelats i Påminne med snygga mål, tuffa närkamper och tempostarkt spel från första till sista minuten. Först kvitterade Roni Saarinen till 1-1 på Tobias Björklunds passning och sedan gjorde Bjröklund själv 2-1 och bägge målen kom till efter grova bolltapp av gästerna.
Före pausen gjorde lagen ännu två mål var genom Henrik Himmelroos och Tobias Björklund i Knights och Jonne Koskinen och Kevin Starck i SB Vantaa.

Knights kontringar avgjorde

I början av tredje perioden backade Knights hem lite väl mycket och gästerna kunde kvittera till 4-4 genom Niko-Joonas Stark.
Sedan var det Knights för hela slanten och taktiken med att satsa på snabba och halvsnabba kontringar lyckades perfekt. William Johnsson gjorde 5-4 och sedan säkrades Knights seger då André Ingman gjorde två mål inför en exalterad hemmapublik.
Bäst i rinken var redan nämnda Tobias Björklund och William Johnsson, väl sekunderade av målvakten Timo Ruokolainen. Men segern kom efter hela lagets insats, mycket bra personifierad av lagets skytteligaledare André Artzén som offrade sig hänsynslöst i försvaret och täckte skott på skott och tände de övriga till en liknande inställning.
Hos gästerna imponerade lugne och skicklige Samuli Raumanni. Kevin Starck återvände nu till sin gamla hemmahall och gjorde ett mål.

FBC Raseborg-SB Vantaa 7–4 (0–1, 4–2, 3–1)

FBC Raseborg: Tobias Björklund 2+2, Henrik Himmelroos 1+2, André Ingman 2+0, Roni Saarinen 1+0, William Johnsson 1+0, Jens Sundqvist 0+1, André Artzén 0+1

ANDRA LÄSER