Premiärdags! Elvisklassiker vaknar till liv på sommarscenen

I morgon är det premiär på den fartfyllda musikalen All Shook Up på Raseborgs sommarteater.

All shook up på Raseborgs sommarteater 2022
All Shook Up är en färgsprakande och energisk jukeboxmusikal som är inspirerad av William Shakespeares pjäs Trettondagsafton. Musikalen är skriven av Joe DiPietro år 2004 och hade Broadwaypremiär år 2005. Den svenska översättningen är gjord av Peter Thorvald.
Ordet jukeboxmusikal betyder att låtarna inte är nyskrivna för en skild musikal utan färdigt existerande låtar som lagts in i historien. I detta fall är det Elvis Presleys omtyckta och välkända hits som utgör musiken och du får bl.a. höra klassiker som Heartbreak Hotel, Burning Love, Jailhouse Rock och Can't Help Falling in Love. Det är första gången All Shook Up uppförs på svenska på en utescen i Finland
Även i år ges specialföreställningar: Den 2.7 ger man en skrivtolkad föreställning, 9.7 en syntolkad föreställning och den 7.8 en teckenspråkstolkad föreställning. Den 19.7 ger man efter några års paus igen en nattföreställning som börjar kl. 21. Scenerna förstärks av skymningen och ljuseffekterna och bjuder på en oförglömlig upplevelse.

ANDRA LÄSER