Expedition Dragsvik var en succé – en fortsättning är möjlig

Mot mål. Bland annat Kenneth Lindholm (i förgrunden) och Ken Johansson deltog i Expedition Dragsvik. Deras lag hette Gerberit och de övriga medlemmarna var Jan Gabrielsson, Mikael Sandberg, Jesper Nyström, Andreas Rehnberg, Andreas Björklund och Mats Sandberg. Bild: Thomas Sundström

I lördags avgjordes äventyrsmarschen Expedition Dragsvik för andra gången. 20 lag deltog och 20 nöjda lag tog sig i mål. Det snabbaste laget klarade marschen på drygt sex timmar.

– Det var många glad och motiverade lag som deltog i år. Deltagarna var nöjda när de kom i mål och flera meddelade att de gärna gör det här på nytt.

Eva-Lotta Backman-Winquist är FSI:s motionschef och hon är nöjd med årets Expedition Dragsvik. Det var andra gången som äventyrsmarschen – med start och mål på Nylands brigad i Ekenäs – avgjordes. Backman-Winquist säger att en del av årets deltagare var med för andra gången, medan en del debuterade.

Jämfört med i fjol hade det skett en del förändringar i evenemanget. Den största var förmodligen att marschen den här gången innehöll ett cykelmoment.

– Det var omtyckt och flera av dem som var med för ett år sedan sade att marschen kändes enklare när de fick cykla i slutet. Här vill jag också passa på att tacka försvarsmakten som ställde upp med 70 cyklar som deltagarna fick låna, säger Backman-Winquist.

Rent praktiskt gick marschen ut på att deltagarna på under tio timmar skulle klara av de utmaningar som de stötte på längs med vägen.

– Det fanns en del nya stationer men de svårare var desamma som i fjol, säger Backman-Winquist.

Hon säger också att arrangörerna upplever att man nu har hittat rätt koncept. Och är det upp till FSI så får det hela en fortsättning nästa år.

– Dragsvik idrottare har ännu inte meddelat om de ställer upp och vi måste vänta på deras besked. Men jag ser det som sannolikt att Expedition Dragsvik får en fortsättning och dessutom finns det ett intresse för att vi skall ordna det här på nytt.