Ett år i en hydda på Vanuatu inspirerade till en låt – nu kan du höra den på skiva och i Karis

Bild:

Hard Road Blues Band, med medlemmar från bland annat Raseborg, är aktuella med en ny singel. I anslutning ger bandet en spelning i Karis.

Hard Roads nya singel innehåller låtarna Burn och Aniwa och ges ut på vinyl, som cd och i download-format.
 Aniwa är namnet på en liten Söderhavsö i Vanuatu där invånarna tillhör en så kallad cargokult, väntande på att frälsarfiguren John Frum (John from America) ska återvända med materiellt välstånd. Kulten förmodas ha sitt ursprung i andra världskriget då lokalbefolkningen kom i kontakt med amerikanerna som hade en militärbas på Vanuatu. Svartåbon och Hard Road-medlemmen Jukka Juhola tillbringade förra vintern i en bambuhydda på Aniwa och skrev en låt med samma namn baserat på sina upplevelser.

Burn i sin tur har sina rötter i Jukkas uppväxt i 1970-talets Björneborg. Eftersom låten stilmässigt passar in i Hard Roads repertoar har den plockats med på bandets spellista och utgör den nya singelns A-spår.

Hard Road Blues Band består av Mervi Rääpysjärvi, sång, Sepi Sundman, trummor, Tuomo Uusi-Illikainen, gitarr, Sebastian Nurmi, bas, Petri Uusi-Illikainen, synth och Jukka Juhola, gitarr. 


Kvällen inleds av två singer-songwriters: Mj Rautavaara och Teri Mantere.

Socis, Karis, lördagen den 30 november kl. 21 (dörrarna öppnas klockan 20.

Mer läsning