Ny gymnastiksal gör Kyrkfjärdens skola 800 000 euro dyrare – styrelsen vill ha mera info före beslut

En ny gymnastiksal eller inte – det blir sannolikt den stora tvistefrågan då planerna för en utbyggnad av Kyrkfjärdens skola ska godkännas.

Enligt de beräkningar som kommunen nu har gjort blir det 800 000 euro dyrare att bygga en ny gymnastiksal än att använda den gamla. Samtidigt konstaterar kommunen att det blir 500 000 euro dyrare att bygga en ny gymnastiksal i ett senare skede än att bygga den i samband med själva skolbygget.

I de här siffrorna beaktas heller inte kostnader för en eventuell upprustning av den gamla gymnastiksalen. Kommunstyrelsen diskuterade frågan vid sitt möte i måndags men inga beslut fattades. Styrelsen vill ha ytterligare uppgifter om hela fastighetsbehovet i kommunen och om vad den nuvarande gymnastiksalen kan användas till om man bygger en ny. Överlag efterlyste styrelsen noggrannare uppgifter om hela projektet och kommunens behov av lokaler. Målet är att styrelsen ska fatta beslut om projektet vid sitt möte om två veckor, och att kommunfullmäktige ska fatta det slutliga beslutet vid mötet i juni.

Mer läsning