Energy Dance Center gjorde bra ifrån sig i Tallin

Seger. Mette Palkoranta och Energy Dance Center har hållit sig framme på resultatlistorna. Bild: Privat

Nyligen tävlade Ingåföreningen Energy Dance Center i Estland. Sammanlagt tog dansarna fyra guld, två silver och två brons i Tallinn.

Föreningen representerades av sex stycken dansare i den internationella tävlingen i Tallinn. Gänget från Ingå deltog både i junior- och vuxenklassen. I båda fallen tävlade de i disco- och showdans.

Mette Palkoranta tog guld i disco freestyle för juniorer och dessutom tog hon ett guld i disco duo tillsammans med Sanni Åberg. Den senare av dem fick dessutom brons i show solo för juniorer.

Henna Ek var bäst i disco freestyle för vuxna och det blev även ett brons i disco solo. Tillsammans med Miisa Palkoranta tog Ek ett silver i disco duo.

Utöver det stod Ingåföreningen för andra fina prestationer. Milja Parhiala blev fjärde i show solo för vuxna och Birgitta Östberg dansade bra i show och disco som ingick i juniorklassen.

Lyckad tävling i Helsingfors

Innan tävlingen i Tallinn hade Energy Dance Center tävlat i en annan huvudstad, nämligen i Helsingfors. Där tog Mette Palkoranta guld i disco solo, men det blev även en medalj av samma valör i disco freestyle för juniorer. Sanni Åberg belönades med ett silver för sin insats i show solo för juniorer och hon blev även femte i disco solo.

Catharina Grönholm blev tredje i show solo och stod för en bra insats i disco solo. Miisa Palkoranta tog brons i disco solo för vuxna vuxenklassen och Henna Ek blev sjätte i samma klass. Birgitta Östberg tog en sjätte plats i show solo för juniorer och dansade fint i disco solo.

Mary-Ann Sjölund är Energy Dance Centers tränare och koreograf i disco dans. Sanna Sirvio har motsvarande uppgifter inom show dans.

Mer läsning