En ny spindel i nätet

Bild: Mira Strandberg

Karolina Grop-Nordström har i några veckor jobbat som ny välfärdskoordinator i Ingå. Till hennes uppgifter hör bland annat att fungera som en kontaktlänk mellan kommunen och föreningar på orten.

Intervju

– Om föreningarna behöver något av kommunen är det mig de ska ta kontakt med så tar jag reda på. Det kan till exempel handla om att boka salturer, säger hon.

Ett exempel på samarbete mellan kommunen och föreningar är Aktivitetsmässan som ordnas i idrottshallen Aktia Arena den första september. Kommunen har bistått arrangörsföreningen med marknadsföring och information men nu diskuterar man en ny lösning där kommunen skulle ta över mer av ansvaret för mässan.

– Hobbymässan är ett perfekt sätt för mig att träffa föreningarna och hälsa på dem som är där. Nu pratar vi om ifall kommunen i framtiden kunde axla ett större ansvar för arrangemangen, för det är ändå en hel del att hålla reda på.

Med måsen på vandring

Grop-Nordström lockades till jobbet som välfärdskoordinator dels på grund av arbetsklimatet i Ingå, dels på grund av att hon älskar att koordinera.

– Jag är kulturproducent till utbildningen och tycker om att koordinera verksamheter och se hur det blir en fin helhet. Jag gillar arbetssättet, med to do-listor där man får stryka över punkter efter hand. Och Ingå som arbetsplats tycker jag om.

Hon har redan länge arbetat deltid i kommunen, som lärare i konstskolan och som koordinator för projektet Liv och rörelse i Ingå. Det första konkreta evenemanget inom projektet är Måsens äventyrsstig, en vandring med uppgifter för barn under sju år. Den ordnas den 8 september. Senare i september ordnas en motsvarande vandring för äldre barn.

– Vi gjorde en enkät bland föräldrar, där de tillfrågades vilken typ av motion de ville ha mera av. Den vinnande kombinationen var skogspromenader, och det svarar vi nu på.

Att ordna skogspromenader passar som hand i handske för Grop-Nordström, som själv är en friluftsmänniska och trivs i skog och mark.

– Jag uppskattar Ingås fina natur och brukar gå på långa promenader med mina två hundar Gustaf och Alfred.