En man häktad för dråpet i Hangö

Bild: VN-arkiv/Nina Ahtola

En man född 1969 har häktats misstänkt för dråpet i Hangö i torsdags. Häktningsyrkandet lämnades i söndags och häktningsförhandlingarna hölls i tingsrätten i dag.

Västra Nylands tingsrätt har i dag, på polisens framställan, häktat en 1969 född Hangöbo på sannolika skäl misstänkt för dråp. Dråpet inträffade i en lägenhet på Esplanaden i Hangö förra veckans torsdag.

Också offret, en 1975 född man, var Hangöbo. Polisen har inte framställt att andra personer skall häktas.

I samband med gärningen har ett tillhygge använts, men polisen vill i detta skede inte precisera hurdant tillhygge.

Förundersökningen fortsätter nu med förhör och andra undersökningar. Som preskriptionstid för väckande av åtal fastslogs den 26 maj. När förundersökningsprotokollet blir färdigt skickas det till Västra Nylands åklagarämbete för åtalsprövning.

Vid tidpunkten för dråpet fanns flera personer i lägenheten. Också de har varit anhållna för förhör men har släppts under veckoslutet. Personerna är sedan tidigare kända för polisen. Polisen har tidigare uppgett att användning av berusningsmedel sannolikt påverkade händelseförloppet.

I en av cellerna vid polishäktet på Raseborgs polisstation uppstod en brand under natten efter dråpet. En av de anhållna misstänktes ha förorsakat branden, som inte ledde till några allvarliga personskador.

Mer läsning