En hemmaseger vid frisbeegolftour i Hangö

Damseger. Kirsi Kaikkonen vann i Hangö. Bild: Jesper Sundström

Det blev en hemmaseger för HaHy under helgens deltävling i frisbeegolfens DGStore.fi Tour. Kirsi Kaikkonen vann damklassen på den bekanta frisbeegolfbanan, medan herrsegern i Hangö gick till Marko Lindberg.

Det handlade nu om den andra deltävlingen i förbundets amatörtour och 82 spelare hade hittat till Hangö. Tävlingen började i lördags och då gick spelarna två rundor.

Ett dygn senare väntade sedan den tredje och avslutande rundan, där även segrarna korades.

– Tävlingen gick bra och under den första dagen var vädret idealiskt för frisbeegolf. I söndags regnade det lite, men det påverkade inte nämnvärt. På det stora hela var spelarna nöjda och banan var omtyckt, säger tävlingsledaren Antti-Petteri Haataja.

En av dem som berömde banan var Marko Lindberg. Han vann nu herrklassen med ett resultat på 13 under par. Tvåan Mika Koskikallio hade elva under par.

– Jag har tävlat i Hangö en gång tidigare och det är en bra bana med varierande korgar, säger Lindberg.

Han behövde nu 165 kast på sig för att ta hem segern. Fördelat på tre rundor blev antalet kast, i tur och ordning 55, 54 och 55.

– Inför tävlingen hade jag egentligen inte några förväntningar, men spelet var överraskande bra. Det här var min första deltävling, då jag inte var på plats senast. Jag vet ännu inte hur det ser ut i fortsättningen, säger Lindberg.

Hemmaseger

Hemmaföreningen HaHy var nu välrepresenterad och noterades även för en seger. Kirsi Kaikkonen vann damklassen, hon använde sig av 205 kast på tre rundor. Tvåan Millis Parttimaa hade ytterligare nio.

– Mina öppningskast var långa och det hjälpte. Puttspelet var kanske inte det bästa, så det gällde att komma tillräckligt nära korgen från start, säger Kaikkonen.

Utöver henne deltog ytterligare sex deltagare i damklassen och det är en vanlig siffra. Följande deltävling går av stapeln i Karleby om några veckor, men Kaikkonen kan ännu inte säga om hon deltar.

Fortsättning följer

Antti-Petteri Haataja säger att tävlingsarrangemangen löpte smidigt. På samma gång är det också möjligt att en liknande deltävling ordnas på nytt i Hangö.

– Och varför inte en deltävling på protouren? I så fall krävs flera funktionärer och framför allt flaggmän, säger han.

Sedan är det klart att också banan måste genomgå en del förändringar.

– Men också inför den här tävlingen justerade vi en del korgar. Det kan handla om att göra en banan längre eller placera korgen på ett nytt ställe, säger Haataja.

Daner: 1) Kirsi Kaikkonen HaHy 205, 2) Millis Parttimaa TT 214, 3) Susanna Mäyrä JFG 217, ...6) Nina Harjunpää HaHy 263, 7) Tanja Pentikäinen HaHy 284.

Herrar: 1) Marko Lindberg TH 164, 2) Mika Koskikallio Vikings 166, 3) Timi Suni KFG 168, 4) Taisto Kilkki RaKo 169 och Niko Silander LoFro 169, 6) Atte Ruuskanen Vikings 170, ...13) Kimmo Mäkelä HaHy 177, 14) Joni Hämäläinen HaHy 178, 24) bl.a. Jorma Nousiainen HaHy 184, 26) Thomas Semenius HaHy 185 och Jari Pelkonen HaHy 185, ...28) Lauri Dahl HaHy 187, 29) Mika Montonen HaHy 188, ...33) Jere Kinnunen HaHy 191, ..35) Arto Talja HaHy 192.

Juniorer 1:) Aapo Karhi FBGF 162, 2) Eetu Jansson FBGF 165 och Kasperi Peräkylä LoFro 165.

Juniorer 2: 1) Samuel Stenman Mustavaris 161, 2) Samu Åström JyLi 162, 3) Topias Jokinen 7k 164.

Mer läsning