En beväring på Nylands brigad har smittats av coronaviruset

Drygt 20 personer har isolerats efter att en beväring på Nylands brigad smittats av coronaviruset. Bild: VN-arkiv

Nylands brigad fått sitt första coronavirusfall. En beväring har bekräftas vara smittad och drygt 20 personer har isolerats.

Nylands brigad i Ekenäs har drabbats av coronaviruset. En beväring har blivit smittad och beväringen fick symtom förra veckan. Det är första gången en beväring på Nylands brigad smittas av coronaviruset.

– Det stämmer att en beväring har smittats. Hen fick symtom i torsdags och testades efter det. Personen är nu isolerad. Det ligger i vårt intresse att kartlägga var och hur personen blivit smittad, men det är det militärmedicinska centret som gör det och jag kan inte kommentera frågan ytterligare, säger Mika Immonen som är stabschef på Nylands brigad.

Mika Immonen säger att den smittade började uppvisa symtom i torsdags. Bild: VN-arkiv

Utöver att den smittade beväringen har isolerats har även ytterligare ett 20-tal beväringar isolerats. Immonen säger att de isolerade beväringarna kommit i kontakt med den smittade i stugor och i samband med utbildningen. I det här skedet har de isolerade beväringarna inte testats för coronaviruset, men Immonen säger att alla personer som isolerats mår bra.

– Vi följer det militärmedicinska centrets råd när det gäller coronavirustester.

Svenska Yle var först med nyheten om Nylands brigad.