Emilia Karell segerrik i Sverige

Emilia Karell lyckades bra i Göteborg Bild: Roy Westerholm

Den unga spjutkastaren Emilia Karell har hittat en god form under sommaren. Hon har förbättrat sitt personliga rekord flera gånger och är landsetta i serien F15. I helgen var hon också etta i Göteborg.

Emilia Karell (Sjundeå IF) vann under femtonåringarnas spjuttävling i Världsungdomsspelen i Göteborg i helgen. Vinstresultatet 50,73 meter kom redan under det första kastet.

– Det var skönt att jag fick ett bra resultat redan på första kastet, då motvinden störde resten av kasten, säger Karell.

Karells personliga rekord har från och med början av juni varit 53,47 meter, vilket hon kastade med det 400 gram tunga spjutet. Resultatet var nytt klubbrekord och berättigar samtidigt första plats i landsstatistiken i klassen F15.

– Mitt mål inför säsongen var att kasta över femtio meter och den gränsen spräcktes ganska fort. Det var också mitt mål för den här tävlingen.

Karells säsong fortsätter med en Lohja junior games på söndag, huvudmålet för säsongen är FM-tävlingarna. Hädanefter siktar Karell på att kasta 55 meters bågar.

Karell var inte den enda friidrottaren från SIF som nått bra resultat under den senaste veckan. Roope Auvinen nådde fjärde plats med resultatet 69,70 meter, och Fredrik Fröberg tog en sjätte plats med 64,45 meter i årets släggkarneval som tävlades i Kaustby i helgen.