Ekenäs IF förlorade igen

Ekenäs IF verkar gå mot en riktigt tung division 3-säsong. Tre matcher har resulterat i tre förluster och en målskillnad på 0–20.

Efter tre spelade omgångar ligger EIF sist i division 3-tabellen. Den senaste förlusten kom på lördagen och nu var det MPS som vann. Precis som i säsongens tidigare matcher så var det aldrig någon fråga om vilket lag som var bättre. MPS vann med 6–0 och det betyder att EIF ännu inte har öppnat målkontot i årets serie – eller poängkontot för den delen.

EIF kom till bortamatchen med en tunn trupp och laget hade endast tolv spelare. Å andra sidan var det endast en spelare mindre än MPS.

Hemmalagets Venla Siukkola gjorde 1–0 i 16:e minuten och sex minuter senare var ställningen 2–0. Målskytt var Sari Tuunainen, men det gjordes inte flera mål i första halvleken. Efter en timme satte Tuunainen 3–0 och tio minuter senare gjorde hon 4–0. I slutet nätade Eevakaisa Pyhälä två gånger och MPS vann med 6–0.

För EIF fortsätter serien nästa söndag med en hemmamatch HyPS. Hyvingelaget har inlett säsongen med en seger, en förlust och ett oavgjort resultat.

MPS-EIF 6–0 (2–0)

EIF:s trupp: Felicia Gröning, Jill Illman, Ronja Lassander, Emilia Werner, Desiree Lindholm, Sara Törnroos, Erin Ekholm, My Wahteristo, ELin Ljungqvist, Alexandra Högberg, Tavga Zahir

Mer läsning