EIF:s två mål räckte till sjätte plats

Målskytt. Daisuke Uemura var inblandad i EIF:s två sista mål för säsongen. Bild: Thomas Sundström

EIF behövde poäng i söndagens division 1-match mot AC Oulu för att bli sjätte i tabellen och det lyckades. EIF spelade oavgjort på hemmaplan.

Ekenäs IF avslutade division 1-säsongen på söndagen. AC Oulu stod för motståndet i Ekenäs och båda lagen kämpade om att bli sjätte i tabellen. EIF hade det bättre utgångsläget inför matchen i och med att laget hade en poäng mera än AC Oulu, men det var gästerna som gjorde eftermiddagens första mål.

Lassi Nurmos nickade in 1–0 i femte minuten och inledningsvis var det Oulu som höll i taktpinnen. Efterhand blev ändå EIF bättre och laget kvitterade i 17:e minuten. Akseli Ollila hittade Pasi Forsman med en passning och Forsman löpte in i straffområdet. Väl där passade han till Daisuke Uemura som dök upp framför målet och gjorde 1–0.

– Vi saknade många spelare i dag och uppgiften underlättades inte av den långa bussresan, säger Oulus tränare Rauno Ojanen.

EIF hade en bra sekvens efter kvitteringen och bland annat hade Daniel Rantanen en frispark som var nära att orsaka problem för Oulu och av bara farten träffade Ollila ribban. Men trots det var det ändå gästerna som gjorde följande mål. David Ramadingaye satte 2–1 med en lobb efter ungefär en halvtimme och det gjordes inte flera mål i första halvleken.

– Båda lagen kom till spel med annorlunda trupper och samtidigt visste vi att Oulu är ett av seriens bästa lag på fasta situationer. Dessutom är det inte enkelt att spela mot Ramadingaye, säger EIF-tränaren Guillem Santesmases.

Kvittering

I början av andra halvleken kändes AC Oulu farligare och laget hade även ett stolpskott. Samtidigt hade EIF ingen panik och mot slutet pressade laget på för en kvittering.

Slut. Daniel Rantanen och EIF avslutade säsongen på söndagseftermiddagen. Det återstår att se hur många av EIF:s spelare som spelar i Ekenäs även nästa säsong. Bild: Jesper Sundström

Till slut gjorde EIF också 2–2. Med fyra minuter kvar att spela sköt Daisuke Uemura ett skott som styrdes i mål av en motståndare.

– EIF:s andra mål speglar hela vår säsong. Den har varit tufft, men nu är den åtminstone över, säger Ojanen.

Oulu lyckades inte ta tillbaka sin ledning och matchen slutade 2–2 vilket betydde att EIF samlade ihop 30 poäng och blev sjätte i tabellen.

Santesmases konstaterar att säsongen var varierande, men säger att han är nöjd med hur laget har reagerat.

– I dag är jag dessutom nöjd med att vi kämpade i 90 minuter och det är någonting vi har blivit bättre på hela tiden. Den första delen av säsongen var tung, men efter det har det blivit bättre och enligt mig var våra nio avslutande matcher riktigt bra.

EIF: Axel Anderson; Pasi Forsman (75. Simon Lindholm), William Lindqvist, Joel Akpini, Ville Sevón; Daniel Rantanen (90. Antti Ulmanen), Omar Jama, Dominic Grondin (80. Jakob Gottberg); Akseli Ollila, John Fagerström, Daisuke Uemura

Mer läsning