EIF:s säsong börjar tidigast i juni

Förändring. EIF:s division 1-säsong inleds inte som tänkt i slutet av april. Bild: VN-arkiv

Bollförbundet har meddelat att det nya coronaviruset ser till att division 1-säsongen inte börjar i slutet av april. Förbundet hoppas på att inleda seriespelet i juni.

Föga överraskande börjar varken division 1 eller division 2 för herrar i slutet av april. På måndagskvällen meddelade Bollförbundet på sin webbsida att seriestarterna skjuts upp på grund av det nya coronaviruset. Förbundet har fattat beslutet tillsammans med de berörda föreningarna under måndagen. Sedan tidigare har det också varit klart att heller inte herrarnas liga inleds som tänkt.

Rent konkret innebär måndagens beslut att Ekenäs IF:s säsong påverkas och på sin webbsida skriver förbundet att förhoppningen är att inleda seriespelet i juni. Vidare konstaterar förbundet att arbetet med att utforma nya matchprogram inleds genast när den rådande virussituationen klarnar.

Förbundet påpekar också att det görs upp en reservplan som används om det visar sig att seriestarten inte kan genomföras i juni. På samma gång betonar förbundet att det är möjligt att det inte endast sker förändringar i matchprogrammet. Eventuellt kan det bli aktuellt att hitta på ett nytt sätt att genomföra serierna på.

Mer läsning