EIF vann med uddamålet: "Det här var skönt"

Två mål. EIF och Znar Ismaelsson (t.v.) slog Gnistan med 2–1. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF vann torsdagens division 3-match mot Gnistan. EIF gjorde två mål i första halvleken men fick jobba hårt efter paus för att bärga segern.

Den senaste tiden har varit varierande för EIF och i den senaste omgången blev det en förlust mot FCFJ. På torsdagen var det dags för en bortamatch mot Gnistan i Åggelby och det var EIF som gjorde matchens första mål när Victoria Sundblom lyckades näta.

Gästerna gjorde också det andra målet, nu var det Znar Ismaelsson som höll sig framme. Före halvleken var över hade Gnistan reducerat till 2–1.

– Första halvleken var ganska jämn. Vi började piggt och tog ledningen men efterhand var det Gnistan som fick mera att säga till om, säger EIF:s tränare Marco Werner.

Werner berättar att Gnistan pressade hårt för ett mål i andra halvleken men EIF höll undan och lyckades ta en seger.

– Det här var skönt. Vi har haft svårt att få ordentliga träningar till stånd under den senaste tiden och det märks genast i prestationen. Varken touchen eller konditionen är som de borde vara. Men det var roligt att vi vann i dag.

Serien fortsätter på onsdag med en hemmamatch mot serieledande Kasiysi/Hiki.

Gnistan–EIF 1–2 (1–2)

EIF: Jenni Möller; Emma Westerdahl, Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Josefine Sjöblom; Noora Rehnström, Victoria Sundblom, Ida Westerlund, Saana Laine; Mimmi Björklund, Znar Ismaelsson