EIF vann målrik match

Flera mål. Rebecka Mannström gjorde tre av EIF:s mål. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF tog sin andra raka division 3-seger. HPS/2 föll med uddamålet.

På tisdagskvällen spelade EIF sin andra match inom loppet av ett par dagar. Visserligen var inte söndagens bortamatch mot Team Vanpa tuff – EIF vann med 8–0. Mot HPS/2 blev det mycket jämnare och EIF fick kämpa för sin seger.

Laget tog ledningen med 2–0 i första halvleken, men innan paus hade HPS/2 reducerat. EIF:s tränare Marco Werner säger att det sena målet var viktigt för hemmalaget.

– Det tände deras spelare och de lyckades också kvittera matchen i början av andra halvleken.

EIF klarade ändå av att svara och tog tillbaka ledningen en stund senare. Men HPS kvitterade på nytt och EIF var tillbaka i samma situation. Till slut var det ändå Ekenäslaget som vann med 4–3 och Werner var av förståeliga skäl nöjd.

– Det här var en bra match av båda lagen och vi mötte ett skickligt motstånd. Jag är stolt över flickorna och stolt över det faktum att vi klarade av att vinna en jämn match. Det var viktigt med tanke på fortsättningen.

Rebecka Mannström gjorde tre EIF-mål och Riia Karjalainen mäktade med ett.

HPS/2-EIF 3–4 (1–2)

EIF:s startelva: Jenni Möller; Emma Westerdahl, Josefine Sundqvist, Kyllike Soomets, Jill Illman; Marie Börman, Znar Ismaelsson, Noora Rehnströöm, Victoria Sundblom; Riia Karjalainen, Rebecka Mannström