EIF utökar sin tränarstab

Tränarpresentation. Peter Haglund berättar att EIF har utökat sin tränarstab. Bild: Lina Enlund

Med några veckor kvar till seriestarten förstärker Ekenäs IF sin tränarstab. Guillem Santesmases har anslutit för resten av säsongen.

EIF:s manager Peter Haglund berättar att Santesmases skall hjälpa till med det dagliga arbetet. I och med den nya tränarens ankomst har EIF nu fyra tränare.

Sedan tidigare har huvudtränaren Gabriel Garcia Xatart, Jens Mattfolk och Oscar Forsström funnits vid sidan av planen.

– På det här sättet får vi en större bredd i vår tränarstab, säger Haglund.

I lördags träningsspelade EIF hemma mot Helsingfors IFK och slutresultatet mot division 1-konkurrenten skrevs till 2–2. Haglund säger att det var en bra träningsmatch.

17-årige Lauri Hedman spelade för EIF och Haglund berättar att EIF testade honom med tanke på framtiden. Om framtiden betyder följande övergångsfönster eller nästa säsong kunde Haglund inte säga.

– Det kan vara båda alternativen. Han spelar i Spanien och återvänder dit 20 april.

Mot HIFK sakande EIF några spelare som har medverkat flitigt under vintern. Johan Estlander och Chakib Hocine var på resa medan Zacharias Ekström var skadad. Haglund berättar att Ekström kan vara borta några veckor.

– Som en försiktighetsåtgärd valde vi att vila Etchu Tabe och Mehid El Moutacim har åkt på en lindrig hjärnskakning. Han fick en boll i ansiktet på träningen men borde kunna träna under den inkommande veckan