EIF upphäver Jänttis avstängning

Tillbaka. Jonathan Jäntti får spela igen. Bild: Jesper Sundström

Jonathan Jänttis avstängning blev endast en match lång. På grund av en skada kan EIF-målvakten ingå i truppen som möter JJK på söndag.

Förra veckan valde Ekenäs IF:s fotbollslag i division 1 att stänga av målvakten Jonathan Jäntti på grund av en uppmärksammad situation i bortamatchen mot FC KTP. Det betydde att Jäntti inte spelade i söndags när Haka hade kommit till Ekenäs.

Ursprungligen skulle Jäntti heller inte få spela i de två följande matcherna, men situationen har förändrats. Ersättaren Mehdi El Moutacim har skadat sig på träning och EIF meddelar att det betyder att Jäntti återvänder till laget.

– Vi hade egentligen inget val här. Mehdis säsong är över och målvaktstränaren Oscar Forsström hade varit ett alternativ, men han meddelade att han inte kan garantera att han kan spela i 90 minuter. Eftersom Jäntti inte är skadad hade vi ingen möjlighet att ta in en ny målvakt i stället. Vi kan ju heller inte börja spela med en utespelare i målet, säger EIF:s manager Peter Haglund.

– Vi diskuterade nu saken med laget och lagledningen och beslutet var enhälligt. Tanken var ju att vi inte skulle riva upp ett gjort beslut när vi fattade det och våra åsikter står kvar, men förutsättningarna har ändrats radikalt, säger Haglund.

Fortsättning följer?

Jäntti kan därmed spela mot JJK på söndag.

– Nu måste han fokusera på det. Det är klart att det inte blir en lätt uppgift för honom, framför allt på bortaplan. Men vi stöder honom och står bakom det här beslutet, säger Haglund

Samtidigt kan frågan få en fortsättning. Man väntar ännu på beslutet från bollförbundets disciplinutskott angående FC KTP:s rapport om Jänttis agerande i matchen FC KTP-EIF.

– Vi hade hoppats få beslutet den här veckan, man nu går det till nästa. Men blir det en avstängning kan vi så fall söka om lov att ta in en ny målvakt. Det hade vi inte tidigare, säger Haglund.

Mot JJK får EIF också klara sig utan Riku Selander som har varningskontot fyllt. Också Atte Sihvonens medverkan är mycket osäker.

– Han har en vristskada, säger Peter Haglund.