EIF tog klar seger

Viktig. Rebecka Mannström har gjort majoriteten av EIF:s mål, men hon kommer att lämna laget. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF tog en väntad hemmaseger i onsdagens division 3-match. Tabelljumbon JäPS/United hade ingen chans i Ekenäs och förlorade med 5–0.

Redan inför matchen kunde man ana vilket lag som skulle vinna. EIF låg i toppen av tabellen, medan JäPS var sist i serien med 37. När matchen var över hade också EIF vunnit med klara siffror.

I paus ledde hemmalaget med 1–0 och när andra halvleken var över stod det 5–0 på tavlan. Rebecka Mannström hade stått för fyra fullträffar och det återstående målet gjordes av Marie Börman.

– Jag hade en stor trupp till mitt förfogande och hade möjlighet att göra byten. Det är också viktigt att låta så många som möjligt spela, på det sättet hålls intresset intakt, säger EIF-tränaren Marco Werner.

Efter 13 spelade omgångar ligger EIF på andra plats i serien med 28 poäng. Kasiysi/Hiki toppar tabellen med 30 poäng. Serieledaren har en match mindre spelad än Ekenäslaget. FCFJ är tabelltrea, två poäng bakom EIF. Hösten kan bli minst sagt intressant, men EIF står inför en utmaning. Rebecka Mannström, som har gjort 19 mål, lämnar laget tillsammans med Ida Adamsson. Duon flyttar till svenska Örebro för att börja i ett fotbollsgymnasium.

– Vi tappar många mål, men Rebecka och Ida satsar på fotbollen och de har chanser att lyckas, säger Marco Werner.