EIF tappade serieledningen i Karleby

Ekenäs IF verkade ta poäng mot KPV men Karlebylaget avgjorde matchen med två sena mål. Det var EIF:s andra raka förlust.

– Jag är besviken och det beror framför allt på att jag tyckte att vi var det bättre laget. Vi var bättre på alla positioner men ibland är fotbollen orättvis.

Gabriel Garica Xatart har för första gången varit med om att EIF har förlorat två matcher på raken i division 1. På lördagseftermiddagen möttes serieledande EIF och tabelltvåan KPV i Karleby. När matchen var över hade hemmalaget vunnit med 2–0, båda målen kom under de avslutande minuterna.

– I första halvleken fick vi matchen precis dit vi ville. KPV hade egentligen ingenting och när de väl fick bollen så var de stressade. I andra halvleken var de sedan lite bättre men det här resultatet känns orättvist, säger EIF:s Zacharias Ekström.

Två snabba mål

Första halvleken slutade 0–0 och EIF hade inte några större problem. Men efter paus lyckades KPV efterhand allt mera ta över händelserna på planen. Hemmalagets press till trots var EIF aldrig helt ute ur leken. Länge verkade matchen ändå sluta mållös men med fyra minuter kvar på klockan tog hemmalaget ledningen.

Efter en tilltrasslad situation slog Reza Karmollachaab bollen i mål från närhåll. Innan det hade Jonathan Jäntti radat upp två snygga räddningar men trots det klarade sig EIF inte undan ett baklängesmål. En knapp minut senare ledde KPV med 2–0. Nu var det Pavel Marin som kom ensam med Jäntti och lyfte bollen över honom.

– Förstås känns det tungt när målen kommer på det där sättet. I samband med 1–0-målet gör Jäntti två snygga räddningar och vid det andra tittar vi för mycket på motståndarna utan att reagera, säger Ekström.

– Det är jobbigt och KPV gör sitt andra mål på grund av att vi snabbt vill få en kvittering till stånd, säger Xatart.

I och med förlusten leder inte längre EIF serien. Det är KPV som toppar tabellen före EIF och HIFK. HIFK kommer för övrigt på besök till Ekenäs nästa veckoslut och då vill nog inte EIF att det blir en tredje raka förlust.

– Vi måste lämna dagens match bakom oss och vara förberedda när HIFK kommer på besök, säger Xatart.

Med facit i hand var det enda positiva i Karleby att Zacharias Ekström igen kunde spela. Han har varit ur spel hela sommaren.

– Så klart är jag nöjd med att få vara tillbaka, jag har ändå varit borta fem månader. Än så länge måste jag kanske träna lite lugnare i veckorna och bortsett från förlusten är det okej, säger han.

KPV–EIF 2–0 (0–0)

EIF: Jonathan Jäntti; Zacharias Ekström, William Lindqvist, Joel Akpini, Ville Sevón; Atte Sihvonen (75. Hans-Emil Honkasalo), Riku Selander, Jacob Bushue; Akseli Ollila, Kevin Kauber (83. Etchu Tabe), Hanson Boakai