EIF slog JJK utan problem

Hans-Emil Honkasalo gjorde viktiga 2–0 mot JJK. EIF-segern skrevs till 2–1. Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF är fortsättningsvis svårt att besegra i årets division 1 i fotboll. På lördagen åkte Jyväskylälaget JJK på stryk med 2–1 i Ekenäs

EIF och JJK drabbade samman i Ekenäs på lördagseftermiddagen. EIF inledde bra, men första halvleken slutade 0–0.

Däremot behövde inte EIF lång tid på sig för att ta ledningen efter paus. Halvleken började med en bra löpning av Ville Sevón och ytterbacken passade bollen åt Hanson Boakai som träffade stolpen.

Några ögonblick senare fick EIF en straff. Då steg Akseli Ollila fram och chippade bollen i mål hur kyligt som helst.

JJK som i fjol var ligans sämsta lag har heller inte övertygad i division 1 och i Ekenäs var det inget större snack om vilket lag som var bättre. EIF hade inga problem och lyckades också utöka ledningen. Hans-Emil Honkasalo lobbade mycket elegant bollen i mål från dryga 16 meter med tio minuter kvar att spela.

Viktig seger

I slutet reducerade JJK till 2–1 på straff, men närmare än så kom laget inte. En stund senare gick också EIF hem med en seger.

– Vi gjorde en bra match. Även om det bara var 0–0 i paus kändes det som om vi hade ett ganska tryggt läge. I andra halvlek gjorde vi sedan de mål som behövdes, sade Jacob Bushue i EIF.

– Som helhet spelade vi stabilt, men det var litet synd att vi skulle ge bort en straff i slutet. Men vårt försprång räckte till, sade Bushue.

Jacob Bushue spelade nu bra på mittfältet och även Hanson Boakai var företagsam. Försvaret var sedan stabilt som vanligt och i målet fortsätter Jonathan Jäntti övertyga.

Bra läge

I och med segern är EIF fortsättningsvis med i tätriden. Nästa lördag blir dessutom riktigt intressant då KPV – som tillhör de stora förhandsfavoriterna i serien – kommer på besök.

– Förstås är det en viktig match, men samtidigt ger den bara tre poäng som alla andra. Men givetvis skall vi göra vårt bästa, sade Bushue,

EIF–JJK 2–1 (0–0)

EIF: Jonathan Jäntti; William Lindqvist, Chakib Hocine, Ulrich Meleke, Ville Sevón (85. Joel Akpini); Akseli Ollila (69. Johan Estlander), Jacob Bushue, Riku Selander; Etchu Tabe, Hanson Boakai (81. Vili Nyström), Hans-Emil Honkasalo