EIF och alla andra lag får division 1-licens

EIF och William Lindqvist har beviljats en division 1-licens efter vad som närmast får beskrivas som en formalitet. Bild: VN-arkiv

Nu är det klart att alla lag i herrarnas division 1 har beviljats en licens för nästa säsong. Det inkluderar också Ekenäs IF.

Det kom inte som någon överraskning, men på torsdagen meddelade Finlands bollförbund att alla lag i herrarnas division 1 har beviljats en licens för nästa säsong. Som bekant spelar Ekenäs IF i division 1 tillsammans med ytterligare elva lag.

Det är bollförbundets licenskommitté som beviljar licenserna och i samband med offentliggörandet av division 1-lagens licenser presenterades också licenserna för damligan. Även i det fallet har alla lag beviljats en licens och det betyder att tio lag gör upp om ligaguldet den här säsongen.

Följande lag spelar i herrarnas division 1 2021:

EIF (Ekenäs), FF Jaro (Jakobstad), Klubi 04 (Helsingfors), Gnistan (Helsingfors), JIPPO (Joensuu) KPV (Karleby), MP (S:t Michel), MuSa (Björneborg), PK-35 (Helsingfors), RoPS (Rovaniemi), TPS (Åbo) och VPS (Vasa).

Följande lag spelar i damligan 2021:

Honka (Esbo), HJK (Helsingfors), HPS (Helsingfors), Ilves (Tammerfors), JyPK (Jyväskylä), KuPS (Kuopio), PK-35 (Helsingfors), PK-35 Vantaa (Vanda), TiPS (Vanda) och Åland United (Mariehamn).

Mer läsning