EIF nådde oavgjort i Valkeakoski

Jonathan Jäntti – här mot HIFK – spelade bra mot Haka. Bild: Lina Enlund

Ekenäs återvände från lördagens bortamatch i fotbollens första division med en poäng i bagaget. Matchen i Valkeakoski mot Haka slutade 1–1.

– Det här är en tuff och jämn serie, att ta en poäng mot Haka är inte fy skam. Vi har ofta haft svårt i Valkeakoski, sade EIF-målvakten Jonathan Jäntti.

Faktum är också att Haka förde matchen i inledningen. Redan i den första halvleken hade Haka vassa flera chanser, men Jäntti spelade mycket stabilt.

– Framför allt mot slutet av halvleken blev det en hel del jobb, sade han själv.

Fem minuter in på andra halvlek tog Haka också ledningen. En hörna nådde Marco Paunovic som nickade in 1–0.

EIF kom igen

EIF svarade dock direkt. Bara två minuter senare kvitterade Jacob Bushue till 1-1 efter ett riktigt snyggt anfall. I praktiken handlade det dessutom om EIF:s första verkliga målchans i matchen.

– Det behövdes tydligen ett mål för Haka för att vi skulle komma i gång, sade Jäntti.

Slutet av matchen gick sedan till EIF. Något mål till gjordes dock inte.

Samtidigt fortsätter EIF på den övre tabellhalvan. Nästa match spelar man på lördag hemma mot JJK:

– Ser man på tabellen är det kanske en match som vi borde vinna, men det finns nog inga lätta segrar i den här serien. Men förstås är vi ute efter segern. sade Jonathan Jäntti.

Haka–EIF 1–1 (0–0)

EIF: Jonathan Jäntti; Viktor Limnell, William Lindqvist, Chakib Hocine, Ville Sevón; Jacob Bushue, Atte Sihvonen, Riku Selander; Akseli Ollila (79. Etchu Tabe), Hanson Boakai (60- Hans-Emil Honkasalo), Felix de Bona,