EIF körde över Klubi 04

Där satt den. Ville Sevón och Hanson Boakai hade en trevlig fotbollskväll på söndagen. Bild: Jesper Sundström

EIF tog en komfortabel hemmaseger mot Klubi 04 på söndagskvällen. EIF avgjorde matchen redan i första halvleken.

Det var toppen mot botten i Ekenäs på söndagen när serieledande EIF mötte tabelljumbon Klubi 04. EIF var nära att få en perfekt start på matchen men Kevin Kabuers låga skott i andra minuten gick förbi målet. Även om Klubi ligger sist i tabellen så har laget flera intressanta spelare i sin trupp och konstigt skulle det väl vara annars i och med att det handlar om HJK:s reservlag.

– Det finns inte så mycket att säga i dag, EIF var bättre. Men för vår process kan det kanske vara bra att få analysera en sådan här match, säger Klubis tränare Mikko Mannila.

Klubi hade en pigg sekvens i början av första halvleken men efterhand tog EIF över händelserna. Matchen var ungefär en halvtimme gammal när Atte Sihvonen gjorde 1–0 för EIF. Ungefär tio minuter senare höll sig samme man framme på nytt – den här gången hittade Sihvonen nätmaskorna med ett snyggt skott.

– Vi började bra i dag men vi visste att Klubi är ett farligt lag som kan vara svårt att besegra. De har gjort några fina matcher, säger EIF:s tränare Gabriel Garica Xatart.

Målkalas

Före halvleken var över ledde EIF med 3–0 efter ett mål av Hanson Boakai som innan det missat ett par chanser. I början av andra halvleken lyckades Boakai på nytt i målskyttet och det stod 4–0 på tavlan med en dryg timme kvar att spela.

Innan matchen var över hade Kevin Kauber gjort sitt första mål i EIF-tröjan och samtidigt gett Ekenäslaget ledningen med 5–0.

– Vi gjorde en bra match i dag och hela laget stod för en fin insats. Sedan spelar det ingen roll vem som gör målen så länge som vi vinner, säger EIF:s tvåmålsskytt Atte Sihvonen.

EIF vann också matchen med 5–0 och det var första gången EIF gjorde fem mål i en division 1-mach. Det var också EIF:s största seger i samma serie.

Fortsatt serieledning

Resultatet betyder att EIF nu har spelat tio raka matcher utan förlust och fortsättningsvis leder serien. Dessutom lyckades EIF för andra hemmamatchen i rad göra minst fyra mål. Lägg till att tabelltvåan HIFK spelade oavgjort mot AC Kajaani och man förstår att stämningen är god i EIF-lägret just nu.

– Om det fortsätter på det här sättet så ser jag inte något lag som kan slå oss, säger Atte Sihvonen.

EIF:s följande match spelas på nästa måndag och då är det FC KTP som står för motståndet i Kotka.

– Det är ett lag som är farligt på fasta situationer och dessutom saknar vi Chakib Hocine och Hanson Boakai på grund av avstängningar. Vi måste göra en bra match om vi vill vinna, säger Gabriel Garica Xatart.

EIF–Klubi 04 5–0 (3–0)

EIF: Mehdi El Moutacim; Viktor Limnell, William Lindqvist, Chakib Hocine (74. Gassama Aboubacar), Ville Sevón; Riku Selander (64. Hans-Emil Honkasalo) ), Atte Sihvonen, Jacob Bushue; Hanson Boakai, Kevin Kuber, Akseli Ollila (53. Mosawer Ahadi)