EIF hoppas på Paul Akoukou – men det finns flera alternativ

Öppet. Det är oklart var Paul Akoukou ska spela till nästa, men han är EIF:s spelare. Bild: VN-arkiv: Jesper Sundström

Under det senaste året har Ekenäs IF:s Paul Akoukou varit uthyrd till två israeliska klubbar. Nu är låneavtalet slut och det är möjligt att mittfältaren återvänder till Ekenäs.

Under sensommaren i fjol meddelade EIF att Paul Akoukou skulle hyras ut till det israeliska ligalaget Beitar Jerusalem. Ursprungligen sträckte sig låneavtalet till 1:a maj i år, men i slutändan ändrades det till 30:e maj i år.

Det betyder alltså att Akoukou – som har kontrakt med EIF för den här säsongen – just nu är Ekenäslagets spelare. EIF:s manager Peter Haglund berättar att det är möjligt att Akoukou spelar med EIF. Men det är inte möjligt före 10:e juli.

– Orsaken är att han under våren lånades ut till en annan israelisk klubb, Hapoel Rishon LeZion, som spelar på den nästhögsta nivån. Han spelade för dem fram till slutet av maj och därför kan han inte spela tidigare än 10:e juli.

Haglund berättar att det gick bra för Akoukou under våren. Hans klubb var nära att stiga och 20-åringen spelade alla matcher.

– Men han siktar knappast på att fortsätta i Israel, det är nog andra länder som intresserar.

Det betyder att EIF är en möjlighet. Haglund berättar ändå det finns många öppna dörrar i Akoukous fall och det återstår att se var det hela slutar. Just nu är Akoukou på semester.

– Så klart ser vi gärna att Paul tar steget vidare, men man måste komma ihåg att han är vår spelare. Det betyder att det måste bli aktuellt med en försäljning eller en ny uthyrning om han ska lämna EIF. Ett annat alternativ är att han spelar med oss.

Mer läsning